• szepaniakfi5.jpeg
 • szepaniakfi92.jpeg
 • szepaniakfi6.jpeg
 • szepaniakfi7.jpeg
 • szepaniakfi9.jpeg
 • szepaniakfi10.jpeg
 • imatran tuotantohake_1.jpeg
 • szepaniakfi3.jpeg
 • szepaniakfi8.jpeg

Yritykset

Olemme imatralainen perheyritys, jonka päätoimialue on Itä- ja Keski-Suomi. Palveluksessamme on noin 130 henkilöä.

Ydinosaamistamme ovat

 • materiaalinkäsittely tehdas- ja terminaaliympäristöissä
 • haketus ja murskaus
 • irtotavarakuljetukset (hake, kuori, puru, turve)
 • puutavarakuljetukset
 • varastointipalvelut
 • konevuokraus
 • huoltokorjaamo
 • laitevalmistus
 • bioenergian (kuori, metsätähdehake, polttohake) myynti
 • toimialaamme liittyvä konsultointi

Periaatteemme on tuottaa markkinoiden parasta palvelua: asiakkaamme voivat luottaa meidän toimivan turvallisesti, eettisesti ja tehokkaasti. 

 

Szepaniak Oy

Markkinoiden parasta palvelua innovatiivisilla ratkaisuilla

Szepaniak Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia puunhuolto- ja terminaalipalveluita aina puunvastaanotosta prosessikuljetuksiin ja lumitöihin. Puupihaurakoinnin lisäksi tuotamme sisäisen liikenteen palveluja, kuten prosessijätteiden käsittelyä ja kuljetusta sekä muita tehtäviä pyöräkoneilla, trukeilla, vetureilla, materiaalikoneilla ja vaihtolava-autolla. Palveluihimme kuuluvat myös vesi- ja uppopuun nosto sekä junahakkeiden purku.

Ydinosaamistamme ovat myös toimialaamme liittyvien laitteiden ja työmenetelmien kehittäminen ja laitevalmistus. Kehitämme yksilöllisiä palvelu- ja laiteratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaisesti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti; muun muassa yksilöidyt otantamittalaitteet (upotusaltaat, MODUS100), katkontapöydät ja seulovat kuljettimet spesifisti asiakkaan tarpeisiin. 

Huoltokorjaamomme palvelee Joutsenossa sekä omaa että ulkopuolista kalustoa vuonna 2006 valmistuneissa tiloissa. 

 

PTT-Logistics Oy

Yksilöityjä ratkaisuja täydellä ylläpidolla 

PTT Logistics vuokraa työkoneita ja tarjoaa varastointipalveluita täydellä ylläpidolla.

Tarjoamme robottiveturien, pyöräkoneiden, trukkien ja kurottajien vuokrauspalvelua täydellä ylläpitosopimuksella. Valitsemme vuokrattavat koneet aina yhteistyössä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun löytämiseksi.

Varastotoimintomme perustuvat täyden palvelun periaatteeseen: tarjoamme asiakkaan tarpeisiin sopivan varaston, hoidamme siirrot varastoon ja lastaukset varastosta kuljetusvälineisiin asiakkaan aikataulujen mukaisesti. 

 

Kuljetus Szepaniak Oy 

Luotettava, asiakaslähtöinen ja kustannustehokas palveluntarjoaja 

Kuljetus Szepaniak tarjoaa metsäteollisuuden ja energialaitosten raaka-aine- ja sivutuotekuljetuksia käyttäen nykyaikaista ja tehokasta kuljetuskalustoa sekä ammattitaitoista henkilökuntaa. Huolehdimme myös laitosten siilo-/varastoseurannasta.

Olemme sitoutuneet ympäristöystävällisyyteen ja käytämme vähäpäästöistä ja energiatehokasta kalustoa sekä noudatamme taloudellista ja ennakoivaa ajotapaa. Seuraamme aktiivisesti muutoksia ja innovaatioita alallamme ja haluamme osaltamme kehittää toimialaamme eteenpäin saavuttaen siten kilpailuetua.

Siirrämme pyöreää puuta vuosittain noin 500.000km3, irtotavaraa (hake, puru, kuori ymv.) noin 3 milj.im3 sekä turvetta noin 550.000m3. Lisäksi suoritamme betonin kuljetusta ja pumppausta lähialueilla. Toimimme pääasiassa Itä-, Keski- ja Etelä-Suomessa.

 

Imatran Tuotantohake Oy

Toimivat terminointipalvelut parantavat tuotteen laatua ja takaavat joustavan toimituksen

Imatran Tuotantohake on Suomen vanhin yksityinen hakkeenvalmistusyritys, jonka ydinosaamista on poltto- ja selluhakkeiden valmistus kiinteillä haketuslaitoksilla sekä murskaus terminaaleissa. Valmistamme selluhaketta ja polttohaketta yli 50 vuoden kokemuksella itse suunnittelemillamme ja kehittämillämme laitteilla. Kiinteät haketuslaitoksemme sijaitsevat Imatralla sekä Kotkassa ja lisäksi tarjoamme murskauspalvelua siirrettävällä murskaimella.

Selluhakkeita valmistamme noin 400.000km3 ja polttohaketta noin 350.000im3 vuodessa. Pyrimme jatkuvasti parantamaan lopputuotteidemme laatua ja kasvattamaan haketuskapasiteettiamme. Meiltä hoituvat myös polttotavaroiden aumaukset ja aumojen peittäminen. 

Olennainen osa palveluamme ovat terminaalitoiminta hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Tällä hetkellä käytössämme on viisi terminaalia Kaakkois-Suomessa bioenergian ja pyöreän puun välivarastointia ja murskausta varten. Asfaltoituja alueita meillä on noin 10ha, pinnoittamattomia noin 5ha ja kaikilla terminaaleillamme on sijoitus- ja ympäristöluvat. Etsimme jatkuvasti uusia potentiaalisia alueita terminointia varten. 

Kysy meiltä myös polttojakeita: polttohake, kuori, puru ja metsätähdehake kuljetettuna koko Suomeen. 

 

Szepaniak Yhtiö Oy 

Szepaniak Yhtiö Oy on kiinteistöyhtiö, joka rakennuttaa kiinteistöjä teollisuuden erilaisiin tarpeisiin: muun muassa selluvarastointiin.  

Vuokraamme myös koulutus- ja kokoustilaa sekä toimistotilaa Joutsenossa, lisätietoja ajankohtaista-osiossa.